H μπύρα, ένα εκατό τοις εκατό φυσικό ποτό, παρασκευάζεται από αγνά υλικά: νερό, βύνη κριθαριού, μαγιά και λυκίσκο. Αυτό που καθορίζει τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα κάθε είδους είναι οι διαφορετικοί τρόποι παρασκευής. Τα είδη και τα χρώματα της απόλαυσης Ανάλογα με τον τρόπο ζύμωσης, οι μπίρες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
- Lager: Ξανθιά μπίρα χαμηλής ζύμωσης, είδος που αντιπροσωπεύει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας
- Pilsener: ξανθιά μπίρα με εντονότερη γεύση λυκίσκου
- Ale: μπίρες ταχείας ζύμωσης που έχουν φρουτώδες άρωμα
- Weiss: σταρένιες μπίρες με θολό χρώμα
- Stout: μαύρες μπίρες από έντονα καβουρντισμένη βύνη
- Τrappist: μοναστηριακές μπίρες των οποίων η ζύμωση συνεχίζεται στο μπουκάλι