Oι περισσότερoι από μας έχoυμε πια στo σπίτι έναν αριθμό μπουκαλιών «να βρίσκονται». Πού βρίσκονται όμως αυτά τα μπουκάλια; Σε ράφια στην κουζίνα εκτεθειμένα στις μυρωδιές και τον ήλιο; Στο ντουλάπι που ανοιγοκλείνει συνέχεια με φοβερούς κραδασμούς; Oρθια στο μπαράκι; Κι όταν θέλουμε να πιούμε κάτι, βάζουμε την μπουκάλα να κρυώσει; Ασέβεια απέναντι στο προϊόν τόσων κόπων και προσπαθειών…
Τι μπορεί να γίνει όμως από τη στιγμή που τα σύγχρονα σπίτια δεν διαθέτουν τα σκοτεινά και υγρά κελάρια του παρελθόντος, όπου οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για τις πολύτιμες φιάλες μας; Η τεχνολογία δίνει τη λύση με τους συντηρητές κρασιού, που έχουν μεγάλες δυνατότητες φύλαξης και παλαίωσης. Έτσι εξασφαλίζουν ότι τα κρασιά μας δεν θα γεράσουν, αλλά θα ωριμάσουν. Λόγοι για να αποκτήσετε ένα συντηρητή κρασιού .
Για να πίνετε το κρασί που θέλετε, την ώρα που θέλετε, στην θερμοκρασία που πρέπει. Για να είστε σίγουροι πως εξασφαλίζετε στα κρασιά σας τις ιδανικές συνθήκες ωρίμασης. . Για να ξέρετε κάθε στιγμή τι έχετε στην κάβα σας με μια ματιά και να μην ταλαιπωρείτε τα μπουκάλια με άσκοπες μετακινήσεις κάθε φορά που αναζητείτε κάποιο από αυτά.
Γιατί το οικιακό ψυγείο είναι για τρόφιμα και αναψυκτικά και έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που απαιτούνται, ενώ οι συντηρητές έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στα σωστά πλαίσια, δηλαδή μεταξύ 12 και 17 βαθμών Κελσίου.
Επιπλέον, ο θερμοστάτης τους εγγυάται τη διατήρησή της. . Γιατί στα περισσότερα μοντέλα της αγοράς υπάρχει η δυνατότητα για ρύθμιση διαφορετικής θερμοκρασίας σε κάθε ράφι προκειμένου να είναι απόλυτα σύμφωνη με το κρασί που κάθε φορά φιλοξενεί. Γιατί η πλάγια θέση της φιάλης συντελεί στην αποφυγή της οξείδωσης δεδομένου ότι ο φελλός βρέχεται, βαθμιαία διαστέλλεται και οδηγεί στο σχεδόν ερμητικό κλείσιμό της.
Σε κάποιους συντηρητές είναι δυνατή και ρύθμιση της κλίσης κάθε ραφιού. Γιατί ως ζωντανοί οργανισμοί τα κρασιά ενοχλούνται από θορύβους που προκαλούν έστω και ανεπαίσθητους κραδασμούς αλλά κι από ανεπιθύμητες μυρωδιές, κάτι που η καλή μόνωση και η απορροφητικότητα της κάβας αποκλείουν.
Γιατί προστατεύουν από το «Gout de Lumiere» από το οποίο μπορεί να νοσήσει το κρασί, αν εκτεθεί σε έντονο φυσικό φως ή σε λάμπες μεγαλύτερης ισχύος των 60 Watt.