Παραθέτοντας τις συμβουλές:
1. Σχεδιάστε τη Διάταξη της Αποθήκης:
Ένα από τα στοιχεία που δεν μπορεί να μείνει για το τέλος είναι ο σχεδιασμός της διάταξης του χώρου της αποθήκης σας. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι διευκολύνετε την πρόσβαση στα πιο δημοφιλή και ευπώλητα είδη και ότι έχετε άφθονο χώρο για τους υπαλλήλους σας. Εάν χρησιμοποιείτε κούκλες, περονοφόρα ανυψωτικά ή άλλα μηχανήματα για να βοηθήσετε στην προσέγγιση και την ανάκτηση αντικειμένων, πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να λειτουργούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια στην αποθήκη. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για όλα όσα χρειάζονται και ότι δεν χρειάζεται στην αποθήκη πρέπει να αφαιρείται. Θα θελήσετε επίσης να προγραμματίσετε έτσι ώστε να είναι εύκολο να κάνετε απογραφή εάν χρειαστεί. Ενώ θα έχετε ένα σύστημα διαχείρισης αποθήκης που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το απόθεμά σας, το οποίο θα συζητηθεί αργότερα, μπορεί επίσης να χρειαστεί να κάνετε χειροκίνητες μετρήσεις περιστασιακά. Θα πρέπει να είναι εύκολο για τους υπαλλήλους σας να το κάνουν.
2. Διατηρήστε την Αποθήκη Οργανωμένη:
Πρέπει να διατηρήσετε την αποθήκη σας σωστά οργανωμένη αφού δημιουργήσετε τη διάταξη. Μπορεί να είναι εύκολο για τους υπαλλήλους να τοποθετήσουν αντικείμενα σε λάθος θέση. Η τοποθέτηση αντικειμένων σε λανθασμένα σημεία θα προκαλέσει πολλά προβλήματα όταν πρόκειται να βρείτε αυτά τα αντικείμενα αργότερα. Η αποθήκη πρέπει πάντα να είναι οργανωμένη σωστά και οι επόπτες θα πρέπει να το ελέγχουν τακτικά.
3. Χρησιμοποιήστε τοποθεσίες και ετικέτες κάδου:
Για να είναι πιο εύκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεται, η χρήση θέσεων απορριμμάτων για ορισμένα αντικείμενα θα είναι ζωτικής σημασίας. Η επισήμανση με γραμμωτό κώδικα είναι επίσης απαραίτητη. Αυτές οι τεχνικές θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι γνωρίζετε ακριβώς πού υποτίθεται ότι βρίσκονται όλα τα είδη, καθιστώντας πιο γρήγορο και ευκολότερο για τους υπαλλήλους σας να επιλέγουν τις ώρες και να εκπληρώνουν τις παραγγελίες των πελατών.
4. Εξασφαλίστε την Ασφάλεια:
Η ασφάλεια των εργαζομένων σας πρέπει να είναι πάντα υψίστης σημασίας. Πρέπει να κατανοήσουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχετε θεσπίσει και πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν με ασφάλεια όλο τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούν για τη συλλογή αντικειμένων, όπως περονοφόρα ανυψωτικά, κούκλες, σκάλες κ.λπ.
5. Εκπαιδεύστε σωστά το Προσωπικό:
Εκτός από την εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τον τρόπο ασφαλούς χρήσης του εξοπλισμού, πρέπει επίσης να εκπαιδευτεί για το πώς να επιλέγει σωστά. Πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τους σαρωτές τους, πώς να ολοκληρώνουν τις παραγγελίες και πώς να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Το ανθρώπινο λάθος είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στη διαχείριση αποθεμάτων αποθήκης και ο μόνος τρόπος για να μειωθούν αυτά τα σφάλματα είναι με την κατάλληλη εκπαίδευση.
6. Μειώστε το απόθεμα που δεν πωλείται:
Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε κάποια ράφια αποθέματος που δεν φαίνεται να μειώνονται ποτέ. Δεν είναι επειδή ανεφοδιάζετε ένα δημοφιλές αντικείμενο. Αντίθετα, είναι επειδή το αντικείμενο σε αυτά τα ράφια δεν πωλείται ποτέ. Αυτά τα είδη με αργή πώληση καταλαμβάνουν πολύτιμη ακίνητη περιουσία στην αποθήκη σας. Πρέπει να κατανοήσετε ποια είδη δεν πωλούνται, ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να τα αφαιρέσετε από το απόθεμά σας. Η εταιρεία σας μπορεί να θέλει να πραγματοποιήσει μια πώληση για να μειώσει το απόθεμα ή να βρει άλλο τρόπο διάθεσής τους.